Kausikortti­säännöt

Hyvät kausikorttilaiset ja kausikorttilaisten huoltajat,

Kaikilla Mielakassa kävijöillä on oikeus turvalliseen ja rauhalliseen mäkipäivään, jossa huomioidaan ihmisten erilaisuus. Hyvä ja asiallinen käyttäytyminen kuuluu kaikille.

Toivomme että perehdytte näihin pelisääntöihin yhdessä lastenne kanssa, jotta voimme yhdessä nauttia mukavammasta elämästä alamäessä.

Säännöt

 1. Noudata Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen virallisia rinnesääntöjä.
 2. Käyttäydy hississä henkilökunnan ja opastetaulujen ohjeiden mukaisesti. Muun muassa mutkittelu tai hissikapulan ”vedättäminen” voivat aiheuttaa merkittävät vauriot hisseille, joista seuraa korvausvastuu.
 3. Jonota kuten muutkin asiakkaat. Tämä koskee kaikkia rinnekeskuksen palveluita hissijonosta ravintolaan.
 4. Jätä välineet ja tavarat niille tarkoitettuihin paikkoihin. Kahvion ja vuokraamon edustalla välineet tulee laittaa telineisiin eikä jättää lojumaan maahan.
  Pelastustilanteessa ala-aseman alueella maahan lojumaan jätetyt välineet ovat turvallisuusriski ja pahimmassa tapauksessa välineiden yli joudutaan ajamaan, mikäli pelastustilanne sitä vaatii.
 5. Varkaudet sekä ilkivalta ovat luonnollisesti asioita, joista teemme ilmoituksen myös viranomaiselle.
 6. Ravintolaan ja ravintolan terassille ei saa tuoda omia eväitä. Omia eväitä varten alueelta löytyy laavuja ja mikäli vuokraamon tilat pysyvät siistinä, myös siellä voi saada luvan omien eväiden syömiseen.
 7. Käyttäydy henkilökuntaa kohden kunnioittavasti ja noudata heidän ohjeitaan. Kenenkään ei tarvitse kuunnella kiroilua tai ikävää kielenkäyttöä.
 8. Kiusaaminen on kielletty. Henkilökuntamme puuttuu kiusaamiseen ja otamme tällaisissa tapauksissa yhteyttä vanhempiin.

Pidätämme oikeuden kuolettaa kausikortti määräajaksi pois käytöstä, mikäli sääntöjä ei noudateta. Toistuvista rikkomuksista kausikortti ja laskuoikeus koko kauden osalta perutaan. Rahoja ei näissä tapauksissa palauteta. Otamme aina yhteyttä vanhempiin, mikäli sääntöjä rikotaan.

 

Kausikortin väärinkäyttö

 • Kausikortti on henkilökohtainen.
 • Kuvallista kausikorttia ei saa luovuttaa toisen henkilön käyttöön. Henkilökohtaisen kausikortin luovuttamisesta toiselle henkilölle seuraa lipun välitön mitätöinti.
 • Kausikortin voi lunastaa takaisin aikaisintaan viikon kuluttua mitätöinnistä. Veloitamme väärinkäytöksestä 150 euron tarkastusmaksun ja päivälipun hinnan.
 • Kausikortin haltijan kuva näkyy porteista mentäessä ala-asemalla ja tarkkailemme lippujen käyttäjiä jatkuvasti.
 • Takaisinlunastus tulee tehdä täysi-ikäisen toimesta.

Kausikortin kadottaminen tai unohtaminen kotiin

Mikäli lippu pitää siirtää uudelle korttipohjalle (esim. kausikortti unohtuu kotiin), veloitamme vanhan lipun kuolettamisesta ja uuden lipun tekemisestä 20 euron palvelumaksun (sisältää uuden SnowCard-kortin).

#PARASTATALVESSA